Tovább növekszik idén a globális reklámpiac

2017.01.05.
 
Adverticum Zrt.

Az IHS Markit előrejelzései szerint 2017-ben további gyarapodás várható a globális reklámpiacon. A 2016-os év is pozitív mutatókkal kecsegtet, és a becslések szerint ez folytatódik idén is.

A kutatócég várakozásai szerint világszerte a reklámpiacon 7,1%-os bővülés várható, amely összefüggésen áll a tavalyi év kiemelkedő eseményeivel, mint például az elnökválasztás vagy az olimpia.

2016-ban a legnagyobb piac továbbra is az Egyesült Államok maradt. Az országnak 4%-ot sikerült javítania mutatóin. A második a sorban Kína, amely fejlődés tekintetében messze megelőzi az USA-t a maga 19%-ával. A dobogó harmadik fokán pedig Japán áll, negyedik pedig az Egyesült Királyság reklámpiaca.

A sort tovább folytatva az első tízben találjuk Németországot, Brazíliát, Franciaországot, Kanadát és Ausztráliát. A top 10 pedig együttvéve a globális reklámbevételek 75%-át teszi ki.

Ami a különféle szegmenseket illeti, a TV továbbra is őrzi vezető helyét, majd ezt követi a sorban az online szektor. A harmadik helyen pedig a print hirdetések állnak. Az IHS előrejelzései szerint azonban már nem kell sokat várni arra, hogy forduljon a kocka. Öt éven belül az online szegmens elfoglalhatja majd a dobogó legfelső fokát.

Forrás: mediapost.com

Programmatic Kisokost adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary Programmatic munkacsoportja elkészítette az első magyar programmatic kisokost.

Tovább növekszik idén a globális reklámpiac

Az IHS Markit előrejelzései szerint 2017-ben további gyarapodás várható a globális reklámpiacon. A 2016-os év is pozitív mutatókkal kecsegtet, és a becslések szerint ez folytatódik idén is.

Erős növekedésben a hazai digitális reklámpiac

A harmadik negyedévben is jelentős, 14,8%-os bővülést mutat a hazai digitális reklámpiaci index, a NORI.

Hadat üzen a hirdetési meddőszórásnak a DataMe

Miközben az online hirdetések menedzselésében, célzásában, hatékonyságában egyre nagyobb szerephez jut az automatizáció, az úgynevezett programozott kampányvásárlás, az ügynökségek, a hirdetők és a hirdetési felületet biztosító tartalomszolgáltatók is egyre jobban érzik, hogy az egyes piacokon nincs elegendő adat, amely képes lenne az automatizált rendszereket táplálni, vezérelni. Ezt az égető hiányt ismerte fel az interaktív hirdetéskiszolgálás magyarországi piacvezetője, az Adverticum Zrt., amikor a KJ IFS Kft. pénzügyi befektetésével az elmúlt hónap végén megalapította adatmenedzsmentre szakosodott leányvállalatát, a DataMe Kft.-t.

Személyre szabott hirdetésekkel a blokkerek ellen

Sajnos 2016-ban ott tartunk, hogy az emberek nem szeretik a hirdetéseket. Főleg azokat a fajtákat, amelyek megzavarják őket a tartalomfogyasztásban, így például a videohirdetéseket sem. Bár ezek az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek, és nem csupán

Tovább ...

Weboldalunkat úgy készítettük el, hogy automatikusan a megjelenítő eszköznek megfelelő tartalmat mutassa. Amennyiben ezt meg kívánja változtatni, és készülékének jellegétől függetlenül mindig egy konkrét verziót látni, válasszon a következő listából: Teljes változat   ·   Tablet változat   ·   Mobil változat   ·   Automatikusan felismert változat