Az ESET bemutatta új nagyvállalati portfólióját a 2018-as ITBN CONF-EXPO-n

2018.10.08.
 
Adverticum Zrt.
Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián. Az ESET amellett, hogy két előadót is delegált az Informatikai Biztonság Napja rendezvényre, bemutatta új nagyvállalati megoldásait is. A konferencia meglepetéseként Csizmazia-Darab István a Sicontacttal közös blogjával, az antivirus.blog.hu-val, elnyerte az ITBN Biztonsági Díját.

 

 

Peter Kosinar, ESET: Saját hibánkból tanulva

Az idei ITBN konferencia egyik érdekes előadása az ESET víruskutatója, Peter Kosinar prezentációja volt, Learning from your own mistakes címen. Az előadás azt járta körül, hogy az elmúlt években és évtizedekben vajon mennyit tanultunk a vírusok, kártevők támadásaiból, sikerült-e beépítenünk biztonságtudatosságunkba a korábban elkövettet hibák tanulságait. 

 

Egyedi vállalati IT biztonsági megoldások fejlesztése vs. bevált technológia használata

Egyre gyakoribb tendenciát mutat, hogy a már meglévő, alaposan tesztelt, sokak által probléma nélkül használt IT megoldások (legyen az szoftver vagy hardver) helyett a vállalkozások saját megoldásokat próbálnak egyedül kifejleszteni és használni. Óhatatlan, hogy ezek a vállalkozások így ugyanazt az utat fogják bejárni, amelyet a hosszú évtizedek tapasztalataival rendelkező szoftverfejlesztő cégek már jóval korábban megtettek, így olyan szükségtelen veszélyforrásoknak teszik ki magukat és ügyfeleiket, amelyek egy már bevált technológia használatával elkerülhetők lennének. 

 

Az emberi, nagyvállalati és politikai tényező IT biztonságra gyakorolt hatása

Az erős technológiai védelem mellett kiemelkedő fontosságú a munkavállalók képzése, biztonságtudatosságuk rendszeres fejlesztése. Az emberi tényező még mindig sok informatikai incidensben kulcsszerepet játszik, hiszen a felhasználó könnyen megtéveszthető. 

 

Az előadó tapasztalatai azt mutatják, hogy nem csak a vállalkozások együttműködésének hiánya és az emberi tényező okozhat problémát, hanem globális szinten a nemzetek kormányai és a nagyobb nemzetközi vállalatok közti együttműködések sem zajlanak minden esetben zökkenőmentesen. Bizonyos országok kormányai a nagyvállalatok tapasztalatait önös érdekeik szerint átformálva, saját céljukra használják fel, amely magában hordozza az igazság politikai célok irányába való torzulását. 

 

Új vagy régi problémák?

Egymás tapasztalatainak figyelmen kívül hagyása és meg nem értése hatalmas visszafogó erő, amely az IT biztonság területén egyre ijesztőbb mértékben mutatkozik meg. 

 

Ezen tényezők által újra felszínre kerülhetnek régi, már megoldottnak hitt problémák, melyek gyorsuló világunkban óriási kár okozására képesek, egyre rövidebb idő alatt.

 

Béres Péter, SICONTACT: Testközelből az ESET vállalati megoldásai

Az idei évben a konferencián Béres Péter, az ESET IT biztonsági termékeit forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője is előadóként jelent meg.

 

„Az elmúlt időszakban többször elhangzott, hogy a hagyományos antivírus megoldások hamis biztonságérzetet adnak, ráadásul szinte minden nap hallhatunk újabb adatszivárgási esetekről, ami azt bizonyítja, hogy a vállalatokat célzó támadások száma egyre növekszik. Mi úgy gondoljuk, hogy a hatékony védekezés alapja továbbra is a vírusvédelem, így az ITBN 2018 konferencián is arra kerestük a választ, hogy milyen ESET megoldások segíthetik a vállalatokat a magasabb biztonsági szint elérésében” – mondta Béres Péter„Itt mutattuk be az érdeklődőknek az új nagyvállalati megoldásainkat, amelyeket a globális cégek igényei alapján fejlesztettünk.”

 

Az ESET új nagyvállalati megoldásai

A biztonság nem egy pillanatfelvételre hasonlító állapot, hanem rendszeres erőfeszítést, átgondolt fejlesztést igénylő folyamat, amelynek hiányában egyetlen cég, vállalkozás vagy nagyvállalat sem tud megbirkózni a támadásokkal, kártevőkkel, adatszivárgással, a személyes adatok védelmével, és a folyamatos üzletmenettel.

 

A Forrester nemrég kiadott jelentése szerint a vállalatoknak olyan végpontvédelmi csomagra van szükségük, amely minden szükséges funkciót tartalmaz és csökkenti a rendszerek összetettségét. 

 

Az ESET az idei ITBN konferencián mutatta be új nagyvállalati kiberbiztonsági megoldásait, melyek ezt az igényt szolgálják, kiegészítve néhány extra funkcióval.

 

Az új vállalati biztonsági megoldások között megtalálható az ESET új biztonsági menedzsment központja (ESET Security Management Center), amely az ismert ESET Remote Administrator online irányítófelületének megújítása.

 

Az ESET Dynamic Threat Defense (EDTD) feladata, hogy egy új védelmi réteget biztosítson a jelenlegi szerver és végpontvédelmi megoldások mellett, és a felhő alapú technológia segítségével felismerje és elemezze az új fenyegetéseket, mielőtt azok elérik a vállalat hálózatát. 

 

Az ESET Endpoint Protection felhőalapú központi menedzsment megoldásai átláthatóbbá teszik a vállalatok számára az ESET LiveGrid platformjára elküldött fenyegetéseket.

 

Az ESET új vállalati megoldásait és szolgáltatásait a meglévő ESET vállalati eszközökkel való zökkenőmentes telepítésre tervezték. A nagyvállalati IT biztonsági megoldásokról további információ az ESET honlapján érhető el. 

 

Csizmazia-Darab István kapta az ITBN Biztonsági Díját 2018-ban

Az ITBN idei Biztonsági Díját az oktatás területén végzett kiemelkedő munkájáért Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője nyerte el az antivirus.blog.hu weboldallal. 

 

 

A blog már tizenegy éve igyekszik rendszeres IT biztonsági érdekességekkel, kibertámadásokkal, hazai és külföldi informatikai incidensekkel kapcsolatos híreket bemutatni, valamint a hatékony védekezéshez használható gyakorlati tudnivalókkal is szolgálni. Mindezt pedig szakmai elkötelezettséggel, de egyúttal mindenki által közérthető formában teszi. A megjelenő posztok között számos alkalommal esett szó többek közt gyermekeink védelméről a kibertérben, amely napjaink egyik jelentős problémája.