Kupakokkal a jó cél szolgálatában

2018.11.27.
 
Adverticum Zrt.

Az Adverticum iroda nem egy átlagos hely. Megfordulnak itt – a keményen dolgozó kollégák mellett – gyerekek, állatok és még kupakok is. A szelektív szemétgyűjtésen kívül ugyanis van még egy dolog, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk: hogy a kupakokat mindentől külön gyűjtsük.

Elszórva a házban, kihelyezett tárolókba helyezhetik a kollégák ezeket – és szerencsére lelkesen teszik is ezt napról napra. Bár tudjuk, hogy mindez csepp a tengerben, de hiszünk abban, hogy a sok apró mozzanat egyszer valódi folyammá duzzadhat.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja milyen sokan odaállnak mellé.” /Böjte Csaba/

Két nemes célt is támogatunk.

Egy beteg kisfiúnak gyűjtünk, Krencz Márkusnak, aki Lovasberényben él szüleivel. A kisfiú nem nagyon képes kommunikálni: a szülei karjaiban, a gyermekülésben képes ülni, feküdni. A többi gyermekhez hasonlóan ő is szeretne csúszni, mászni, menni, azonban izmai nem bírják el. Kisfejűséggel született, emiatt minden mozzanatot meg kell neki tanítani. A család Márkus műtétéhez gyűjti – többek között – a kupakokat.

Márkusnak saját segítő oldala is van a Facebookon:

https://www.facebook.com/KrenczMarkus/?ref=br_rs

Gyűjtésünk másik fókusza egy szervezet, a móri Bice-Bóca Egyesület, amely felvállalta a szociális alapellátások javítását, fogyatékos és mozgássérült gyermeket nevelő családok, idős emberek segítését. Az egyesület néhány éve gyűjti a kupakokat, amelyeket évente egyszer váltanak be, és a befolyt összeget az éves nyaralásba fektetik, melynek célja évről évre az élmény mellett a tanulási, fejlődési folyamat a bice-bócák számára.

http://biceboca.hu/

https://www.facebook.com/bicebocaegyesulet/

Ha valaki úgy érzi, szívesen állna ezen célok mellé, és elfekvőben vannak műanyag kupakjai otthon, környezetében, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és együtt eljuttathatjuk azokat a megfelelő helyre. Fogjunk össze!