Tovább növekszik idén a globális reklámpiac

2017.03.01.
 
Adverticum Zrt.

Az IHS Markit előrejelzései szerint 2017-ben további gyarapodás várható a globális reklámpiacon. A 2016-os év is pozitív mutatókkal kecsegtet, és a becslések szerint ez folytatódik idén is.

A kutatócég várakozásai szerint világszerte a reklámpiacon 7,1%-os bővülés várható, amely összefüggésen áll a tavalyi év kiemelkedő eseményeivel, mint például az elnökválasztás vagy az olimpia.

2016-ban a legnagyobb piac továbbra is az Egyesült Államok maradt. Az országnak 4%-ot sikerült javítania mutatóin. A második a sorban Kína, amely fejlődés tekintetében messze megelőzi az USA-t a maga 19%-ával. A dobogó harmadik fokán pedig Japán áll, negyedik pedig az Egyesült Királyság reklámpiaca.

A sort tovább folytatva az első tízben találjuk Németországot, Brazíliát, Franciaországot, Kanadát és Ausztráliát. A top 10 pedig együttvéve a globális reklámbevételek 75%-át teszi ki.

Ami a különféle szegmenseket illeti, a TV továbbra is őrzi vezető helyét, majd ezt követi a sorban az online szektor. A harmadik helyen pedig a print hirdetések állnak. Az IHS előrejelzései szerint azonban már nem kell sokat várni arra, hogy forduljon a kocka. Öt éven belül az online szegmens elfoglalhatja majd a dobogó legfelső fokát.

Forrás: mediapost.com