Új munkacsoportot indít az IAB Hungary

2019.05.22.
 
Adverticum Zrt.

Az IAB elnöksége áprilisban úgy döntött, hogy az egyre növekvő adatipar támogatására szakmai csoportot szervez. 

A digitális világban, azon belül is az online marketingben egyre nagyobb szerephez jutnak az adatok. Cégek szakosodnak az adatok előállítására, feldolgozására, felhasználására, míg mások nem is tudják, hogy ezzel foglalkozniuk kéne. A piacon sok a félreértés a fogalmi definíciókban, a használható technológiákban és a megfelelő adatfelhasználási stratégiák kialakításában. A mit, mire, kivel és hogyan kérdésekre kevés vállalatnál tudnak egyértelmű válaszokat adni, ami lassítja a piac ezen szegmensének növekedését.

Ennek a helyzetnek a megváltoztatására szakmai csoportot szervez az IAB Hungary. 

A csoport célkitűzései:

Az adatpiaccal, ezen belül elsősorban az adatvezérelt hirdetési piac kínálati és keresleti oldalával, technológiai megoldásokkal és ajánlásokkal, szabályozással kapcsolatos ismeretek bővítése a piac és a szereplők számára.

Információk gyűjtése és megosztása az alkalmazott eszközökről, szabványokról, szolgáltatókról, infóestek és bemutatók szervezése az ügyfeleknek, junioroknak és szabályozó testületeknek, annak érdekében, hogy ez az önmagában egyre terebélyesebbé váló terület fejlődésében gyorsítsa az információáramlást.

Az első ilyen találkozóra 2019. június 12-én 15:00 órakor kerül sor. Erre az időpontra várnak minden érdeklődő, érintett kollégát, aki a megfogalmazott célok érdekében akar és tud feladatokat vállalni az IAB Hungaryn belül.