55 milliárd euró felett az európai digitális reklámköltés

2019.06.04.
 
Adverticum Zrt.

Az IAB Europe jelentése alapján 2018-ban a digitális reklámköltés Európában meghaladta 55,1 milliárd eurót, ami 13,9%-os növekedést jelent. 

Folyamatosan növekszik a digitális reklámpiac: 10 év alatt közel négyszeresére bővült, minden gazdasági változástól függetlenül, és nem volt olyan év, amikor ne nőtt volna a mérete és ezzel a jelentősége is. A digitális piacon belül 2019-ben is minden terület növekedett, így a display adta a növekedés közel felét (bár ennek nagyobbik részét a social médiában megjelent hirdetések adták), a videó illetve a mobilhirdetések szintén erősek voltak.

A magyar piac 2018-ban hozta a nemzetközi átlagot a növekedésben, hiszen mindkét piac 14%-os növekedést ért el. A hazai adatokról és a nemzetközi szegmensekről fog szólni 2019. június 17-én délután az IAB Café a Premier Kultcaféban, amelynek a programjában a digitális piac szakértői mutatják be a legfontosabb területeket, változásokat a magyar, európai piacról éppúgy, mint az elvárásokról.

A találkozó első felében a mérések eredményei kerülnek terítékre, majd egy beszélgetésben értékelik a látottakat a vendégek: Baráth Péter, Vodafone, Erős Attila, Reprise Digital, Gazsó Gábor, Evomedia, Kovács Péter, Google, Szilva Mónika, Nestlé, Vidus Gabriella, RTL Magyarország. Beszélgetésvezető: Novák Péter, IAB Hungary.

A soron következő IAB Caféról korábbi hírünkben írtunk részletesen.