IAB NORI: 9,4%-os növekedést ért el a hazai digitális reklámipar 2017 Q3-ban

2018.01.05.
 
Adverticum Zrt.

Sajtóközlemény

Az IAB NORI 2017 Q3 riportjának összesített adata három nagy hirdetési termékből áll össze, amelyek egyenként is jelentős elmozdulásokat mutatnak:

  • A display hirdetések tovább bővültek és 2016 Q3-hoz képest 8%-os növekedést értek el. A moderáltabb növekedés a harmadik negyedév szokásosan magas bázisában kereshető;

  • A mobilfelületek bevételnövekedése nem állt meg, az előző két negyedévhez képest ugyan kisebb mértékben, de még így kimagasló, 34%-os emelkedést értek el.

  • Az email eszközök kihasználtsága csökken, immár negyedévek óta esik vissza, így volt ez 2017 harmadik negyedévében, amikor 30% csökkenést mutattak, ugyanakkor ez a terület már korábban is a három mért kategória közül a legkisebb volt.

    Érdemes ezeket az adatokat egy kis időbeli kontextusba helyezni! Amióta a NORI adatokat közöl, minden évben az egyik legerősebb időszak volt a harmadik negyedév, éppen ezért tanulságos megnézni ennek a bővülését évről évre. 

    Megállapítható, hogy az egyre magasabb bázis mellett is a 2017 évi növekedés az egyik legerősebb volt, így továbbra is növekvő piacon dolgoznak a digitális média szereplői.