Újdonságok az Adverticum AdServerében

2022.04.28.
 
Adverticum Zrt.

Az Adverticum rendszere az elmúlt időszakban számos, a felhasználók napi munkáját is nagyban segítő megoldással bővült. Csokorba szedtük, hogy milyen újdonságok várják felhasználóinkat az Adverticum AdServerében.

Új VAST szabvány támogatás

Több éve futtathatók rendszerünkben egyszerűen VAST kiszolgálású videohirdetések, ám mostantól a 3.0 mellett a VAST 4.1 verziójú szabványt is támogatjuk, amely már lehetőséget biztosít a Viewable Impression (látható megjelenés) mérésére is.

Automatikusan újratöltődő, frissülő zónák

Újdonságként beállíthatóvá vált, hogy adott zónák tartalma automatikusan frissüljön, azaz új hirdetés kerülhessen kiszolgálásra anélkül, hogy az olvasó az oldalt újratöltötte volna. Ezzel egy olyan tartalom mellett (akár beágyazott videó, akár hosszabb lélegzetvételű cikk esetében), ahol a látogató hosszabb időt tölt, több hirdetés is megjeleníthető bizonyos időközönként, ugyanazon helyen.

Cube - az új markup sablonunk

Örömmel mutatjuk be legújabb markup sablonunkat, mely a Cube nevet viseli. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a hirdetést egy legfeljebb 5 képből álló (.jpg, png, .gif) forgó "kocka" oldalaiként jelenítse meg.

Státuszok frissítésének módosítása

Az AdServer intuitív státusz üzenetekkel jelzi az elemek aktuális állapotát, jelzést ad például, ha nem fut egy kampány, és arról is informál, hogy miért nem. A korábbi működéstől eltérően mostantól a státusz számolást egy külön rendszerrész kezeli, így az admin felületen történő munkavégzést nem késlelteti egy esetleges háttérben történő számolás. A változás miatt az aktuális állapotot a státusz mellett látható frissítésre szolgáló ikonnal lehet kezelni, ezzel frissíthető az adott státusz, kérhető le az aktuális állapot.

Mindezek mellett nemrégiben a kampánymenedzserek felhasználók számára is új funkciót vezettünk be on-time index mutató néven, melyről korábbi hírünkben olvashattok.