SZEMÉLYISÉGI JOGOK

Az Adverticum Zrt. tiszteletben tartja és védi mindazok magántermészetű adatait, akik akár a weben keresztül, akár a kiadványokon keresztül kapcsolatba kerülnek vele. 

Azonosított felhasználók

Ha olyan oldalra látogatunk, ahol Adverticum AdServerből kiszolgált hirdetések vannak, akkor kiszolgáló rendszerünk egy egyedi azonosítót rendel az adott eszközhöz, melyet Cookie-ban és egyéb tárolókban helyez el. Ez az azonosító egy pszeudó random szám, mely nem tartalmaz személyes adatokat, vagy bármely más adatot, így önmagában eszközhöz, vagy személyhez nem köthető - az adott böngésző azonosítására alkalmas csupán.

Kliens oldalon tárolt adatok

Az egyedi azonosító mellett, a már látott hirdetések azonosítói és megtekintésük időpontjai kerülnek tárolásra (szintén a felhasználók számítógépén), melyet a hirdetések frekvenciáinak szabályzása érdekében tárolunk, s kiszolgáláskor kérésenként küldjük el a szerverek felé, amelyek ezt felhasználhatják, annak érdekében, hogy egy adott hirdetés ne jelenjen meg többször a kívántnál.

Általunk tárolt adatok

Mint adszerver szolgáltató, hirdetéseink statisztikáit tároljuk, amelyek a kiszolgálások számát, kattintások esetén a kattintó felhasználó azonosítóját, IP címét, a kattintás időpontját, valamint az oldal URL-jét (ahol a kattintás történt) is tartalmazzák. A bannerekkel történő interakciók számát is tároljuk, például a bannerek kattintás általi bezárását.

Ezeket az adatokat olyan statisztikák előállítására használjuk, melyekben összesítve jelennek meg az adatok és amelyet az egyes hirdetések, kampányok hatásfokának vizsgálatára használhatnak ügyfeleink.

A személyes adatokat akkor és csak akkor tároljuk, ha ahhoz a felhasználó hozzájárul. Ezt partnerünk (olyan oldalak, ahol Adverticum AdServerből kiszolgált hirdetések jelennek meg) szolgáltatásainak használata, illetve az azok feltételeibe való beleegyezés jelenti, személyre szabott hirdetések célbajuttatásának céljából. A személyes adatokat nem dolgozzuk fel.

DNT és Opt-out felhasználók

Ezen esetekben nem adunk egyedi azonosítót a felhasználónak és a felhasználó gépén tárolt adatokat is töröljük. Ez a frekvencia adatokra is vonatkozik, tehát nem jegyezzük meg az adott bannerek megjelenésének számát sem.

A DNT funkció nagy valószínűséggel elérhető az általunk használt böngészők beállításai közt.

Azok, akik az Opt-out lehetőséget választanák, a következő oldalon ezt ki- és bekapcsolhatják: http://adverticum.hu/szolgaltatasaink/adserver/opt_out/